الملتقى العربى للتعارف والثقافة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

طريقة عمل الكيكة الاسفنجية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

حصرى طريقة عمل الكيكة الاسفنجية

مُساهمة من طرف سمسمة في الخميس سبتمبر 02, 2010 1:15 pm

المقادير العامة للكيكة الاسفنجية:
6 بيض
كوب و نص دقيق منخول
كوب و نص سكر مطحون
نص باكو بكنيج بودر دريم
معلقة كبيرة نشا
فانليا
م خل م ليمون
ذرة ملح
م ماء
معلقتين كبار كاكاو (لو حبيتها بالشوكلاتة)




الطريقة:

يجب ان تكون كل المكونات بدرجة حرارة الغرفة و نفتح الفرن علي درجة متوسطة


نجهز الصينية بدهنها زبدة و نحط ورق زبدة



هانفصل البياض عن الصفارو يكون وعاء البياض نظيف تماما مفهوش ولا نقطة ماية


هانضيف على البياض الخل و الليمون (بديل كريم الطارطار)و نضرب ثم نضيف نص كمية السكر و نضرب 3دقائق على السرعة الاولى عشان يدوب السكر


الصفار هانضيف علية المية و باقي كمية السكر ونضرب 3 دقائق على السرعة الاولي ثم خمس دقائق علي السرعة التانية لحد لما ترفعي الخليط لا ينزل من المضرب


هاننخل الدقيق والنشا و الملح و البيكنج بودر و الكاكاو مرتين ثم نضع تلت البياض علي الصفار و تلت الدقيق و نقلب من تحت لفوق ثم نضع التلت التاني و تقلب ثم التلت الاخير


نحط الخليط في الصينية و نحطها في الفرن و نقفل باب الفرن بالراحة و و نسيبها 35 دقيقة نجيب سكينة و نغرزها لو خرجت نضيفة يبقى خرجيها و لو لسة سيبيها كمان عشر دقائق و لو اتحمرت من فوق و نية من جوه غطيها بفويل و سبيها ربع ساعة
التزيين:





لما تخرج سبيها تبرد خالص و بعدين خرجيها من الصينية و شيلي الورقة


هانسقيها بسيرم خفيف(ماء=سكار علي النار 5 دقائق) او اي عصير عندك و نغطية بالمربى و نحط علية النص التاني


ونغلفة بالكريم شانتية ( مضاف الية معلقة كاكاو لو عايزاه بالشوكولاتة) و نعمل وردات علي كل التورتة

سمسمة
عضو VIB
عضو VIB

انثى
السمك عدد الرسائل : 52
العمر : 37
المزاج : عادى
جنسيتك : مصرى
رقم العضوية : محاسبة
نقاط : 2817
تاريخ التسجيل : 09/06/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى