طريقة عمل الكيكة الاسفنجية
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الكيكة الاسفنجية
المقادير العامة للكيكة الاسفنجية:
6 بيض
كوب و نص دقيق منخول
كوب و نص سكر مطحون
نص باكو بكنيج بودر دريم
معلقة كبيرة نشا
فانليا
م خل م ليمون
ذرة ملح
م ماء
معلقتين كبار كاكاو (لو حبيتها بالشوكلاتة)
الطريقة:
يجب ان تكون كل المكونات بدرجة حرارة الغرفة و نفتح الفرن علي درجة متوسطة
نجهز الصينية بدهنها زبدة و نحط ورق زبدة
هانفصل البياض عن الصفارو يكون وعاء البياض نظيف تماما مفهوش ولا نقطة ماية
هانضيف على البياض الخل و الليمون (بديل كريم الطارطار)و نضرب ثم نضيف نص كمية السكر و نضرب 3دقائق على السرعة الاولى عشان يدوب السكر
الصفار هانضيف علية المية و باقي كمية السكر ونضرب 3 دقائق على السرعة الاولي ثم خمس دقائق علي السرعة التانية لحد لما ترفعي الخليط لا ينزل من المضرب
هاننخل الدقيق والنشا و الملح و البيكنج بودر و الكاكاو مرتين ثم نضع تلت البياض علي الصفار و تلت الدقيق و نقلب من تحت لفوق ثم نضع التلت التاني و تقلب ثم التلت الاخير
نحط الخليط في الصينية و نحطها في الفرن و نقفل باب الفرن بالراحة و و نسيبها 35 دقيقة نجيب سكينة و نغرزها لو خرجت نضيفة يبقى خرجيها و لو لسة سيبيها كمان عشر دقائق و لو اتحمرت من فوق و نية من جوه غطيها بفويل و سبيها ربع ساعة
التزيين:
لما تخرج سبيها تبرد خالص و بعدين خرجيها من الصينية و شيلي الورقة
هانسقيها بسيرم خفيف(ماء=سكار علي النار 5 دقائق) او اي عصير عندك و نغطية بالمربى و نحط علية النص التاني
ونغلفة بالكريم شانتية ( مضاف الية معلقة كاكاو لو عايزاه بالشوكولاتة) و نعمل وردات علي كل التورتة
6 بيض
كوب و نص دقيق منخول
كوب و نص سكر مطحون
نص باكو بكنيج بودر دريم
معلقة كبيرة نشا
فانليا
م خل م ليمون
ذرة ملح
م ماء
معلقتين كبار كاكاو (لو حبيتها بالشوكلاتة)
الطريقة:
يجب ان تكون كل المكونات بدرجة حرارة الغرفة و نفتح الفرن علي درجة متوسطة
نجهز الصينية بدهنها زبدة و نحط ورق زبدة
هانفصل البياض عن الصفارو يكون وعاء البياض نظيف تماما مفهوش ولا نقطة ماية
هانضيف على البياض الخل و الليمون (بديل كريم الطارطار)و نضرب ثم نضيف نص كمية السكر و نضرب 3دقائق على السرعة الاولى عشان يدوب السكر
الصفار هانضيف علية المية و باقي كمية السكر ونضرب 3 دقائق على السرعة الاولي ثم خمس دقائق علي السرعة التانية لحد لما ترفعي الخليط لا ينزل من المضرب
هاننخل الدقيق والنشا و الملح و البيكنج بودر و الكاكاو مرتين ثم نضع تلت البياض علي الصفار و تلت الدقيق و نقلب من تحت لفوق ثم نضع التلت التاني و تقلب ثم التلت الاخير
نحط الخليط في الصينية و نحطها في الفرن و نقفل باب الفرن بالراحة و و نسيبها 35 دقيقة نجيب سكينة و نغرزها لو خرجت نضيفة يبقى خرجيها و لو لسة سيبيها كمان عشر دقائق و لو اتحمرت من فوق و نية من جوه غطيها بفويل و سبيها ربع ساعة
التزيين:
لما تخرج سبيها تبرد خالص و بعدين خرجيها من الصينية و شيلي الورقة
هانسقيها بسيرم خفيف(ماء=سكار علي النار 5 دقائق) او اي عصير عندك و نغطية بالمربى و نحط علية النص التاني
ونغلفة بالكريم شانتية ( مضاف الية معلقة كاكاو لو عايزاه بالشوكولاتة) و نعمل وردات علي كل التورتة
سمسمة- عضو VIB
-
عدد الرسائل : 52
العمر : 44
المزاج : عادى
جنسيتك : مصرى
رقم العضوية : محاسبة
نقاط : 5433
تاريخ التسجيل : 09/06/2010
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الدونات
» طريقة عمل البسبوسة................
» طريقة عمل الباستا الايطالية
» طريقة عمل الملوخية المصرية
» طريقة عمل الهمبرجر بالخطوات
» طريقة عمل البسبوسة................
» طريقة عمل الباستا الايطالية
» طريقة عمل الملوخية المصرية
» طريقة عمل الهمبرجر بالخطوات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى